, ,

Omzet modewinkels Nederland blijft dalen

Taxateur-vastgoed-omzet-modewinkels-daalt-nederland

De omzet modewinkels in Nederland blijft dalen, blijkt uit een rapport van Inretail.

De omzet van modewinkels van Inretail-leden blijft ondanks het economisch herstel dalen. In de eerste zeven maanden van dit jaar verkochten modewinkels 2,6 procent minder dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit 3 september gepubliceerde cijfers van Inretail. Sinds 2009 dalen de gemiddelde modeverkopen elk jaar bijna zonder uitzondering. Volgens de brancheorganisatie ligt de daling dit jaar niet zozeer aan de verminderde populariteit van mode maar aan de  veranderende consumentenmarkt. Veel fysieke modewinkels zoeken nog naar een antwoord op concurrentie van online winkels en alternatieve shopkanalen als tijdelijke ‘flash sales’ op bepaalde locaties, magazijnverkopen.

Internationale ketens als Inditex (onder ander Zara), H&M en Primark geven geen afzonderlijke omzetcijfers. De continue winkelexpansie van de ketens duidt evenwel op forse omzetstijgingen. Dankzij het herstel van de woningmarkt doen woonwinkels het juist buitengewoon goed. Woonwinkels zagen hun omzet in de eerste zeven maanden gemiddeld 12,6 procent stijgen. Schoenenwinkels zetten in deze periode gemiddeld 1,9 procent meer om. Of de omzetdaling van de vele gefailleerde schoenenwinkels buiten beschouwing is gebleven, is niet duidelijk. Sportzaken zetten ongeveer evenveel om als dezelfde periode in 2014.

bron: Inretail & Vast goed markt


Taxateur Zakelijk Vastgoed maakt gebruik van een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Zakelijk Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Zakelijk Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend. U ontvangt een taxatierapport.