,

Appartementen in voormalig gemeentearchief Leeuwarden

Taxateur zakelijk vastgoed leeuwarden gemeentearchief

Er komen appartementen in voormalig gemeentearchief Leeuwarden

Het voormalige gemeentearchief Leeuwarden aan Grote Kerkstraat 27-29 wordt getransformeerd naar acht appartementen. In mei 2015 kocht Oldehove Vastgoed in Leeuwarden de twee panden voor 340.000 euro op.

De vraagprijs bedroeg aanvankelijk 550.000 euro. Het rijksmonument is ontworpen door waterstaat ingenieur Dirk Frederik Wouda, van het beroemde gemaal in Lemmer, schrijft de Leeuwarder Courant. Het aangrenzende woonhuis De Swarte Arendt stamt uit 1870. Samen hebben de panden een oppervlakte van ongeveer 1.393 m2. Aan de achterkant zijn onlangs uitbreidingen gesloopt en is onder andere asbest verwijderd.
De transformatie is volgens de huidige planning in de herfst van 2016 klaar. De te realiseren huurappartementen zouden ongeveer 70 tot 100 m2 moeten gaan worden. De beleggers mikken op tweeverdieners, die 700 tot 1000 euro per maand kunnen betalen. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 kunnen belangstellenden de panden voor de laatste keer bezoeken en bezichtigen.

Bron: Vastgoed markt, Leeuwarder Courant

 


 

Over Taxateur Zakelijk Vastgoed:

Taxateur Zakelijk Vastgoed is een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Zakelijk Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Zakelijk Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend.

Alle taxateurs zijn aangesloten bij de volgende keurmerken en gecertificeerde instelling.