Energiebesparing gebouwen en woningen bedreigt volksgezondheid

Energiebesparing-gebouwen-gezondheid-taxateur-zakelijk-vastgoed-bedrijfstaxatie

Energiebesparing gebouwen en woningen bedreigt volksgezondheid.

Nederlandse woningen en gebouwen bedreigen de volksgezondheid door een te eenzijdige focus op energiebesparing. Daarvoor waarschuwt Beate Bouwman, van het instituut voor bouwbiologie in de Benelux (IBB) in Cobouw.

‘Ook het RIVM heeft te weinig oog voor gezond wonen.’

‘Men roept het wel: gezond binnenklimaat! Maar nog steeds gaat de aandacht volledig uit naar energiebesparing en het luchtdicht maken van woningen. Al die bangmakerij ook over koudebruggen. Hierdoor komen natuurlijke bouwmaterialen met goede eigenschappen totaal niet in beeld’,

spreekt Beate Bouwman, oprichter van het IBB en directeur van EcoScala.

Begrijp haar niet verkeerd, ze heeft helemaal niets met geitenwollen sokken. En haal het niet in je hoofd bouwbiologie met het geloof te associëren:

‘Dat is het juist niet, al maken sommigen dat ervan. Het is juist gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. En de menselijke maat staat altijd voorop.’ Dat kan ze van de epc (energieprestatiecoëfficiënt ) niet zeggen. Die vindt ze ‘zo dom als wat.’ Ook voor de sinds 2013 verplichte milieuprestatieberekening heeft ze geen goed woord over. Het zijn volgens haar stuk voor stuk bepalingen die bouwen vooral duurder maken: ‘In allerlei onbeduidende cijfertjes wordt ontzettend veel geld gestort.’

bron: www.vastgoedmarkt.nl


Taxateur Zakelijk Vastgoed is een online bedrijfstaxatie tool om snel een indicatieve prijs te ontvangen aan de hand van uw aanvraag. Taxateur Zakelijk Vastgoed zoekt bij uw aanvraag de juiste gecertificeerde Register Taxateur of team van gecertificeerde Register Taxateurs. Taxateur Zakelijk Vastgoed zal aan de hand van uw aanvraag zo spoedig mogelijk contact zoeken en een officiële offerte op maat op te stellen. De Taxatie Tool is geheel vrijblijvend.